Urządzenia i Akcesoria
Czarne sezamki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
40 sztuk
Składniki
-
250 g ziaren sezamu, czarnego
-
350 g cukru
-
120 g miodu
-
40 g wody
-
2 szczypty soli
-
20 g masła
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
40 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
373.5 kJ /
89.2 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Karmelowe toffi
2 godz.
Małe domki z piernika na kubek
5 godz. 30 min